HomeSalate Icre din seminte de chia

Icre din seminte de chia

Posted in : Salate on by : Lidia Etichete: , , , , , ,

Icre din seminte de chia

Icre din seminte de chia, un preparat vegetal minunat!

Semintele de chia, din ce in ce mai populare pentru proprietatile lor, contin: de 5 ori mai mult calciu decat laptele, de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele, de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 2 ori mai multe proteine decat orice alt fel de boabe si de 2 ori mai mult potasiu decat o banana.

Principalele beneficii ale consumului semintelor de chia sunt: cresc nivelul de energie in organism, regleaza tranzitul intestinal, protejeaza inima, au efect detoxifiant, amelioreaza durerile articulare si ajuta la potolirea poftelor si a foamei.

Gustul semintelor de chia este extrem de versatil deoarece imprumuta din gustul ingredientelor vecine. In contact cu lichidele, semintele de chia isi maresc pana la de 3 ori volumul.

Icrele din seminte de chia sau “sanatate pe paine”, cum imi place mie sa le spun, reprezinta un preparat plin de vitamine si minerale, agreat inclusiv de copii.

Impreuna cu o felie de paine prajita reprezinta micul dejun preferat al baietelului meu (care … sa fim seriosi, ca orice copil, este reticent la feluri noi de mancare). Preparatul surprinde papilele gustative prin gustul asemanator cu cel al icrelor de peste si prin textura crocanta a semintelor.

Ingrediente:

  • 200 g seminte chia
  • 300 ml apa
  • 3 linguri ulei (masline, floarea soarelui)
  • Zeama de lamaie (1 lamaie mare sau 2 lamai de dimensiune normala)
  • 3 fire de ceapa verde sau o jumatate de ceapa rosie – tocate foarte marunt
  • Patrunjel
  • Sare, piper – pentru asezonare

Această prezentare necesită JavaScript.

Mod de preparare:

Se pun semintele de chia intr-un castron, se adauga zeama de lamaie si o jumatate din cantitatea de apa. Se amesteca si se lasa maxim 5 minute pana cand semintele absorb toata apa si se transforma intr-o pasta groasa.

Treptat, se adauga uleiul si se incorporeaza incet, ca la maioneza. Se completeaza putin cate putin cu diferenta de apa pana cand pasta groasa capata o consistenta cremoasa. Se adauga ceapa, patrunjelul si se asezoneaza cu sare si piper.

Se servesc cu paine prajita, la micul dejun sau la gustarea dintre mese. Acest preparat este o sursa naturala de energie si este ideal pentru persoanele care isi doresc o alimentatie sanatoasa.

Pofta buna!

 

Lasa si pe altii sa afle:

Comentarii

comentarii